Økonomien.dk

Søg
Close this search box.

Fleksrenter: De bliver endnu billigere

For nogen vil renten gå i minus spås der

Renterne på flekslån bliver endnu billigere og flere boligøkonomer spår endda at renten vil gå i minus. Såfremt dette sker, vil det være første gang nogensinde, at vi ser denne udvikling. I næste uge starter auktionerne der vil afgøre renterne på de danske flekslån fra 1. apri

»Der er lagt i kakkelovnen til en historisk auktionsrunde. Alt tyder på, at vi for første gang nogensinde får negative kontantlånsrenter til flertallet af låntagerne, siger cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig til TV2 og uddyber:
Artiklen fortsætter under annoncen.

»Rent ydelsesmæssigt kan låntagerne samlet set godt glæde sig til den kommende auktion, siger han, der venter, at en boligejere med et-årige flekslån får en rente, der lander på omkring minus 0,20 procent inklusiv det gebyr, der hedder kursskæring.

Der er mange penge at hente

Hvis renten på flekslån kommer ned på minus 0,20 procent, vil dette give en månedlig ydelses besparelse på 415 kroner til boligejere med et-årige flekslån på 1 million kroner. Trods de negative renter, mener boligøkonom i Nordea Lise Nytoft Bergmann ikke at flekslånerne kan forvente at modtage penge, for at låne penge.

»På baggrund af det nuværende renteniveau forventer vi dog ikke, at renten bliver så negativ, at der vil være tale om, at boligejerne vil tjene penge på at have deres lån. I stedet vil en negativ rente blive modregnet det bidrag, boligejerne betaler til Nordea Kredit, for at vi administrerer deres lån. Men for boligejerne betyder det selvfølgelig, at de vil få en rekord lav ydelse, siger Lise Nytoft Bergmann til Tv2.

Nedenfor vises Realkredit Danmarks forventning til renterne på et- og tre-årige flekslån efter auktionerne, der som nævnt længere oppe, vil starte i næste uge. Beregningerne i de nedenfor viste eksempler, er baseret på boligejere som har lånt en million.

F1-lån med afdrag
Nuværende månedlig ydelse efter skat: 3.440 kroner
Forventet rente per 1. april 2015: -0,20 procent
Forventet ydelse efter skat per 1. april 2015: 3.325 kroner
Forventet besparelse per måned: 115 kroner

F1-lån uden afdrag
Nuværende månedlig ydelse efter skat: 965 kroner
Forventet rente per 1. april 2015: -0,20 procent
Forventet ydelse efter skat per 1. april 2015: 550 kroner
Forventet besparelse per måned: 415 kroner

F3-lån med afdrag
Nuværende ydelse efter skat: 3.750 kroner
Forventet rente: -0,05 procent
Forventet ydelse efter skat per 1. april 2015: 3.545 kroner
Forventet besparelse per måned: 205 kroner

F3-lån uden afdrag
Nuværende ydelse efter skat: 1.325 kroner
Forventet rente: -0,05 procent
Forventet ydelse efter skat per 1. april 2015: 630 kroner
Forventet besparelse per måned: 695 kroner”