Økonomien.dk

Søg
Close this search box.

Fik sin pung tilbage efter 14 år plus renter

Det er i Kroatien, man skal miste sin pung

Denne historie er en af de mere finurlige, men dog omhandler den økonomi og endda en økonomi som betaler sig. En man ved navn Iveca Jerkovic mistede tilbage i 2001 sin pung hvori der ca. lå 1000 euro (ca. 7471,60 kr. i d.d. kurs). Iveca er ikke helt sikker på hvordan han mistede sin pung og penge, men han gætter på at det sket under en fest med masser af våde varer, eller i løbet af en køretur han foretog for at bringe en ven på et nærliggende hospital.

Der er dog sket noget meget finurligt for ikke så længe siden. Pungen er vendt tilbage, men nu med hele 1440 euro i. Altså godt og vel 3.000 kroner mere, end hvad han mistede dengang i starten af 0’erne. Iveca troede først at det var en joke og kunne ikke forstå, at dette kunne være sandt. Men den er altså god nok.
Artiklen fortsætter under annoncen.

Kom tilbage uden afsender

Pungen er dog vendt tilbage uden afsender, hvilket egentlig ærgrer Iveca Jerkovic, som egentlig gerne ville tale med vedkommende og takke ham/hende. Han bære absolut ingen nag og opfordre således afsenderen til at komme frem.

»Først troede jeg, at nogen lavede sjov med mig, så jeg tjekkede om pengene var falske. Jeg opfordrer ham til at kontakte mig. Han er den bedste private bankrådgiver i hele Kroatien, udtaler den taknemmelige kroat med et stort smil, til 24 sata daily.

Det var i sin tid meningen at pengene skulle bruges til at reparere taget på hans hus, men historien melder ikke noget omkring, om det så blev til noget uden pengene, eller ej. Der er ikke nogen udover afsenderen, som har en viden omkring, hvorfor denne vælger at sende pungen netop nu, men Iveca Jerkovic har sin egen teori og denne kunne godt være et godt bud på årsagen.

»Jeg tror, at pengene fra min pung reddede ham, og i årevis har han forsøgt at udregne, hvor meget han skulle returnere til mig. Ellers kan jeg ikke forstå, hvorfor han skulle beholde pungen i alle disse år.

Nu er der kun tilbage for den glade kroat, at finde ud af hvad pengene skal bruges til. ifølge 24 sata daily, ved Iveca endnu ikke hvad dette bliver.”