Økonomien.dk

Søg
Close this search box.

30 dage med Share Now- BMW i3

Vi siger:

Share Now er fantastisk til små ture, som foregår fra tid til anden og det er et absolut alternativ, til at tage bussen, eller toget. 

Share Now er en ydelse for os med kørekort, der enten ikke ejer egen bil, eller har behov for, af den ene eller den årsag, at køre i noget andet, end vores egen.

Det fungere således at man Share Now appen på sin mobil og dernæst enten logger ind, eller opretter en bruger direkte på mobilen. Har man allerede oprettet sig via share-now.com, skal man blot logge ind.

Efter lidt opsætning er man good to go.

Det sjove starter her

Når man logger på appen, vil blive præsenteret for et kort hvor alle ledige biler kan findes. Kortet beregner pba. din position, hvor den nærmeste Share Now bil befinder sig. Når du har fundet “din bil”, kan denne reserveres. reservationen sker automatisk i længde af 15 minutter. Det er denne tid du har til rådighed for at komme hen til bilen og låse den op, inden den frigives. Har man en gåtur på mere end 15 minutter, kan man udvide reservationen. Det er ikke ofte at dette er nødvendigt, men det kan ske og det vender vi tilbage til.

Inden man reservere kan man også se lidt yderligere information.

 • Strøm niveauet på bilen
 • Bilens nummerplade
 • Bilens præcise lokation
 • Priser (3,95 kr./min ved kørsel) (2,50 kr./min ved parkering)
 • Standen på bilens interiør
 • Brændstoftype

Med disse informationer kan afgøre om det er den bil man ønsker at leje, eller om man hellere vil finde en anden bil, hvor standen er vurderet bedre. Standens vurdering baseres pba. af de seneste turer kørt. Det betyder, at det altså er personlige vurderinger fra tidligere lejere og ikke altid hvad du selv ville vurdere.

Når du er klar til at begive dig ud i reservation, skal du blot klikke på reserver og gå ud til bilen.

Nu skal vi køre

Ved ankomst til bilen, anbefales det at man lige giver den elevatorblikket hele vejen rundt, for at konstatere eventuelle skader, du vil skulle bruge dette senere. Når du er klar til at sætte dig ind i bilen, kan du åbne den på to måder.

 1. Dit rejsekort
 2. Share Now appen

Ved brug af rejsekort, skal du blot lægge dette op i forruden på bilen, hvor Share Nows sensor sidder. Den er markeret med en enten lysende, eller blinkende lampe som ikke kan overses. Bilen vil efter et kort sekund åbne.

Ved brug af appen klikker du blot på “”åben bilen”” og den vil nu åbne efter nogle sekunder. Det tager lige lidt længere tid end med rejsekortet, da systemet først skal registrere din kommando.

Du er nu klar til at sætte dig og komme i gang.

Start bilen

Når du sætter dig ind vil du blive mødt af Share Nows brugermenu på skærmen i instrumentbordet. Du styrer med BMW’s joystick som er lokaliseret i mellem sæderne. Det første du skal gøre er at indtaste din pinkode. Det næste er at vurdere standen på bilen hvor du har 4 muligheder. Vælger du den sidste mulighed, som er, at bilen er beskidt, giver Share Now dig mulighed for at afbryde din tur.

Det næste step er at rapportere eventuelle lokaliserede skader på bilen. Du vil kunne se de allerede registrerede skader, således du ved at du ikke behøver at registrere denne igen, såfremt du havde fundet det samme, inden du satte dig ind i bilen.

Du vil nu blive spurgt om du ønsker udvidet forsikring til en 10’er, hvilket nedjustere din selvrisiko betragteligt, så jeg anbefaler at man siger ja til denne, medmindre man kun har tænkt sig at køre et par minutter på en ikke trafikeret vej.

Ovenstående lyder af meget, men det tager i reel tid, hvis ingen skader, ikke mere end 10 sekunder for at komme i gennem dem og dermed være klar til at klikke “”START””.

Bonus:

20 minutter i bonus svare til at få 79 kroner i hånden fra Share Now.

Bilen er en BMW i3. Den er elektrisk og har automatgear, fungere virkelig godt i denne model. Der er masser af hestekræfter i BMW’s i3 model, til at løfte den “”lille”” karosse afsted og man skal derfor passe lidt på, når man trykker på speederen. Mens man køre, vil man kunne følge med i hvor meget strøm bilen har tilbage og hvor mange kilometer man kan køre, inden bilen løber tør.

Pladsen i bilen er bedre end hvad man kunne forvente af en lille el-bil fra BMW, som jo generelt ikke er kendt for at være til de alt for langbenede. Pladsen på bagsædet er dog heller ikke voldsomt stor, men både plads til ben på forsædet, samt bagagerums pladsen er absolut godkendt til de fleste almindelige gøremål. Ved at lægge bagsædet ned, vil man også kunne have større ting som en seng, en skænk, reol mv.

20 minutters bonus

Skulle det ske at man kommer under 30 kilometer til bilen løber tør, mens man køre, giver Share Now 20 minutter i bonus på næste tur, såfremt man sætter bilen til opladning ved afslutning af turen. Share Now har gjort det nemt i deres display, at finde den nærmeste ladestander og menuen til at finde denne, kommer automatisk frem, når 30 kilometer grænsen overskrides. 20 minutter i bonus svare til at få 79 kroner i hånden fra Share Now .

Når er færdig med din tur kan du parkere gratis alle steder (indenfor Share Now dække-område), hvor der ikke gælder private regler. Forsøger du at parkere i et område som Share Now ikke dækker, vil du få denne besked på skærmen og dermed ikke få mulighed for at afslutte din tur.

Når du parkere et godkendt sted og slukker bilen, vil menuen spørge dig om du ønsker at:

 • Fortsætte
 • Parkere
 • Afslutte turen
 • Afslutte turen og oplade

Er du kommet under 30 kilometer, samt er parkeret ved en ladestation, skal du naturligvis vælge sidst nævnte. Du mangler nu blot at stige ud af bilen og låse den, for at afslutte din tur endeligt. Låsning af bilen fungere på samme måde som åbningen og kan dermed gøres enten ved brug af rejsekort, eller Share Now appen.

Efter turen vil du modtage en mail fra Share Now hvori prisen for turen vil fremgå. Senere vil du modtage en egentlig faktura som viser dig flere informationer om din tur. Her indgår bland andet, start og slut position, samt el-niveauet i bilen ved afslutning af turen.

Vores erfaringer:

Vi prøvede Share Now i 30 dage, for at se hvordan det ville være at anvende denne type transportmiddel, på hverdags basis. Det blev godt nok ikke til så meget decideret hverdags kørsel, men mere til, til og fra kontor ture, samt til og fra møder. Dog kan vi med denne 30 dages test periode godt konstatere at det er langt billigere, at gøre brug af Share Now , end at køre taxa, hvilket jo nok også allerede er gået op for den opmærksomme læser, længere oppe i artiklen.

Det nærmere prisniveau er noget lignende, at leje en lettere luksus bil i 30 dage. Det er således ikke noget vi ville anbefale som erstatning til egen bil, eller  ved behov for bil i længere perioder ad gangen.

Der hvor vi oplevede problemer:

Det sker nogen gange at systemet ikke lader dig leje en bestemt bil. Der kommer ikke nogen besked omkring problemet, men du kan hurtigt identificere at noget er galt, hvis ikke du modtager en bekræftelses SMS vedrørende din reservation. Denne SMS kommer typisk indenfor et par minutter, og hvis du efter 5 minutter endnu ikke har fået denne, så tyder det på at noget er galt.

Share Now appen vil således frigive din reservation og gøre det muligt for dig, at reservere en anden bil. Men igen, du får ingen besked om dette, det er blot noget som sker efter noget tid. De gange vi oplevede dette, blev det muligt at reservere en ny bil, ca. 7-8 minutter efter vi havde forsøgt reservation af første bil.

Det næste vi oplevede var at bonus minutterne ikke altid bliver registreret af sig selv og at man således skal have fat i kundeservice. Dette er lidt irriterende, da man jo gerne vil have de 20 minutter. Dette er noget vi håber Share Now får ændret, således registrereringen af bonus minutter, bare sker i alle tilfælde, af sig selv. Hertil må vi dog rose Share Now kundeservice, som altid er meget hjælpsomme og flinke. Vi har haft både skrevet og talt med kundeservice ved personlig betjening over telefon og hver gang har de løst vores udfordringer, med venlig service.

Share Now er fantastisk til små ture, som foregår fra tid til anden og det er et absolut alternativ, til at tage bussen, eller toget, hvis man ikke lige orker en masse andre mennesker. Det kan for eksempel være når svigerforældrene kommer på besøg fra Jylland og man lige skal ud og vise dem lidt af København. Share Now er samtidig rigtig godt, hvis man skal ud at handle, eller har behov for at fragte ting generelt, da bagagerummet, som nævnt tidligere, har rimelig godt med plads.”